23.03.24

Πως να κερδίσω στο στοίχημα τένις

Αν ψάχνεις συμβουλές για το στοίχημα τένις και απάντηση στο ερώτημα «πως να κερδίσω στοίχημα στο τέννις», τότε απλά πρέπει να διαβάσεις αυτό τον οδηγό. Παρακάτω θα δεις κάθε σίγουρο κόλπο για στοίχημα τέννις, αλλά και τα πέντε παρακάτω κορυφαία tips, τα οποία θα δώσουν την απάντηση στο πως θα βγάλω κέρδος στοίχημα τένις.

Ποντάρισμα σε over games σε παίκτες με καλό σερβίς

Ο παίκτης που σερβίρει έχει πλεονέκτημα να πάρει το σετ σε όλες τις επιφάνειες. Ακόμη και στο χώμα. Αυτό οδηγεί σε ένα συμπέρασμα, ότι τα καλά σερβίς αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες του σέρβερ έναντι του υποδοχέα να πάρει τον πόντο. Με αυτή τη λογική, τα break είναι πάντα πιο δύσκολα, από το να κερδίσει το game ο παίκτης που σερβίρει. Γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε αρκετά σετ μεταξύ τέτοιων παικτών να οδηγούνται σε tie break. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουμε αρκετά over σε games ανά σετ. Για παράδειγμα αν το σετ τελειώσει 7-6 ή έστω 6-4, τότε έχει πληρώσει το over 9.5 games στο συγκεκριμένο σετ.

Ποντάρισμα σε φαβορί μετά από χαμένο σετ

Μια ακόμη αρκετά αποδοτική τακτική. Όταν το φαβορί χάσει το πρώτο σετ και μείνει πίσω στα σετ με 1-0 ή 2-1, τότε αν για παράδειγμα η απόδοσή του ήταν στο 1.40 ή 1.50 ανεβαίνει δραματικά, ακόμη και στο 2.20 ή 2.30. Εξάλλου η στατιστική δείχνει ότι το αουτσάιντερ έχει μεγαλύτερη τύχη να κερδίσει το πρώτο σετ, παρά κάποιο από τα επόμενα, όταν τα πράγματα θα είναι κρίσιμα και το φαβορί θα σοβαρευτεί. Εκεί θα μπει δυνατά και αν πάρει ένα break τότε η απόδοση θα πέσει ξανά αρκετά. Αν θέλουμε να ποντάρουμε στην ανατροπή όταν δεν θα σερβίρει, τότε η απόδοση θα είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερη.

Ποντάρισμα σε μπρέικ στο γυναικείο τένις

Τονίσαμε παραπάνω ότι ο σέρβερ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το game, αυτό ισχύει παντού. Η φύση όμως παίζει κι εδώ τον ρόλο της. Μπορεί αυτός ο κανόνας να ισχύει στις γυναίκες, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Με τη μυϊκή δύναμη να είναι μικρότερη, η ταχύτητα του σέρβις είναι χαμηλότερη, οπότε αναλόγως και η υποδοχές γίνονται λιγότερο δύσκολες. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για break. Μπρέικ που μάλιστα πληρώνουν κοντά στο 3.00. Είναι λοιπόν μία απάντηση στο ερώτημα στοίχημα τένις πως κερδίζω. Μια ακόμα έξυπνη τακτική για κέρδος ή αλλιώς ένας τρόπος για να μην χάνω στο στοίχημα τένις είναι να διαλέγουμε τενίστριες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τις αντιπάλους τους ζητώντας να κάνουνε break στο σερβίς.

Ποντάρισμα σε νικητή σετ μετά από μπρέικ

Αυτή είναι μία ακόμη τακτική, η οποία πληρώνει αρκετά συχνά, βέβαια όχι σε εξωφρενικές αποδόσεις, αλλά καθίσταται εξίσου αποδοτική. Επιλέγουμε το φαβορί σε ένα παιχνίδι, με τις αποδόσεις συνήθως να δηλώνουν ξεκάθαρα τον πιο δυνατό παίκτη. Στη συνέχεια περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή στο live για να χτυπήσουμε. Αυτή είναι ένα πιθανό break του αντιπάλου του. Τότε, με τις αποδόσεις για νικητή σετ (αλλά και νικητή ματς) να έχουν γυρίσει, ποντάρουμε στο φαβορί. Η διαφορά μπορεί να βρίσκεται από 2.00 μέχρι και 3.50, ανάλογα με τα κερδισμένα γκέημς στο συγκεκριμένο σετ.

Κάτι επίσης σημαντικό, μην πάτε με το φαβορί αν το αουτσάιντερ έχει φτάσει στα πέντε games. Η απόδοση μπορεί να είναι ελκυστική, αλλά ένα και μόνο game αρκεί για να σε οδηγήσει στην απώλεια και όπως ήδη θα έχεις δει, στο τενις λαιβ μπορούν να γίνουν τα πάντα.

Ψυχολογία και closing syndrome

Έχει αναφερθεί πολλάκις στο τένις. Πρόκειται για το closing syndrome, κοινώς την αδυναμία κάποιων παικτών να τελειώσουν τα σετ, ή τα ματς, όταν είναι πολύ κοντά στη νίκη. Στο closing syndrome έχει παρατηρηθεί παίκτης να είναι σε απόλυτη θέση ισχύος, να έχει πολύ ισχυρό προβάδισμα, αλλά να μην μπορεί να τελειώσει την αναμέτρηση. Αντί αυτού μάλιστα κάνει αδικαιολόγητα λάθη και ξαναβάζει τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι, σε τέτοιο σημείο, ώστε τελικά να το χάνει.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, είναι ο τελικός του Wimbledon το 1993. Η Νοβότνα είναι στο 1-1 με την Γκραφ και προηγείται της γερμανίδας με 4-1 με σκορ 40-30 στο πέμπτο γκέιμ. Απέχει μόλις έναν πόντο από το 5-1, κάτι που θα την έκανε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Κι όμως έχασε εκείνο το γκέιμ και μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο είχε χάσει και το μεγάλο γκραν σλαμ, αφού κατέρρευσε μετά από την απώλεια εκείνου του game. Yπάρχουν πολλά παραδείγματα και έχοντας διαβάσει αυτόν τον οδηγό  θα μπορείτε πλέον να τα διακρίνετε σε κάποιους αθλητές, ειδικά αν δείτε στην γλώσσα του σώματος τους πως είναι εκνευρισμένοι ή αγχωμένοι κάνοντας double fault σε σερβίς ή άλλα αβίαστα λάθη.