Μπορεί το ποδόσφαιρο να θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ και να κάνει τον μεγαλύτερο τζίρο και στο στοίχημα, όμως και το Μπάσκετ έχει πολύ φανατικούς… οπαδούς. Εχει, μάλιστα, κάποια σημαντικά ατού το πάμε στοίχημα μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Το βασικό είναι ότι λόγω χάντικαπ οι επιλογές για το αποτέλεσμα του αγώνα είναι δύο. Δεν υπάρχει ισοπαλία, άρα οι πιθανότητες κέρδους αυξάνονται. Επιπλέον, το μπάσκετ στοίχημα ευνοεί όσους θέλουν να παίζουν πάμε στοίχημα μπάσκετ live.

Στοίχημα μπάσκετ πως παίζεται

Η διαδικασία για το πώς παίζεις στοίχημα μπάσκετ είναι παρόμοια με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει πάμε στοίχημα μπάσκετ κουπόνι και το πιο κλασικό ποντάρισμα που μπορείς να κάνεις είναι στον νικητή μιας αναμέτρησης. «Μετράει η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ;», είναι μια εύλογη ερώτηση που μπορείς να έχεις. Η διαφορά λοιπόν σε σχέση με το ποδόσφαιρο είναι ότι στο βασικό στοίχημα του μπάσκετ δεν υπάρχει στοίχημα μπάσκετ ισοπαλία και το σημείο που θα επιλέξεις μετρά ακόμη και σε περίπτωση παράτασης. 

Αν θες να ανεβάσεις την απόδοση ενός σημείου στο στοίχημα μπάσκετ οπαπ, μπορείς να το επιλέξεις με χάντικαπ πόντων, ανεβάζοντας την τιμή του. Υπάρχει επίσης η επιλογή του over/under συνολικά για έναν αγώνα, ξεχωριστά για μια ομάδα και για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Η αγορά στο στοίχημα μπάσκετ είναι μεγάλη και θα σε συναρπάσει. 

Στοίχημα μπάσκετ με χάντικαπ

Ο κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να ποντάρει και σε εναλλακτικές επιλογές σε έναν αγώνα οπαπ στοίχημα μπάσκετ ώστε να μειώσει ή να αυξήσει το ρίσκο. Μπορεί για παράδειγμα σε έναν αγώνα να δίνεται χάντικαπ σε μια ομάδα 5,5 πόντοι σε απόδοση 1.85. Ο παίκτης μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα σύμφωνα με την δική του άποψη προσαρμόζοντας παράλληλα και την απόδοση σε ανάλογα επίπεδα. 

Ευλόγως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν οι αρχικοί 5,5 πόντοι ανέβουν στους 7,5 τότε η απόδοση θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα και αντιστοίχως αν επιλέξει μια διαφορά κάτω της βάσης των 5,5 πόντων θα διεκδικήσει μια μεγαλύτερη απόδοση από το αρχικό 1.85. Χάντικαπ όμως δεν μπορείς να παίξεις μόνο σε ένα τελικό αποτέλεσμα στο πάμε στοίχημα μπάσκετ οπαπ, αλλά και σε περιόδους και ημίχρονο, με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται αναλόγως. 

Over, Under στο Μπάσκετ

Οπως συμβαίνει στα χάντικαπ έτσι υπάρχουν και πολλές επιλογές όσον αφορά το σύνολο των πόντων ενός αγώνα οπαπ πάμε στοίχημα μπάσκετ. Για παράδειγμα αν μια αναμέτρηση έχει αρχικό line τους 150,5 πόντους σε απόδοση 1.85, εφόσον ο παίκτης θελήσει να αυξήσει την γραμμή αντιστοίχως θα καρπωθεί και μεγαλύτερη απόδοση. Από την άλλη, αν είναι πιο επιφυλακτικός μπορεί να κατεβάσει το line και διεκδικήσει κάποιο over σε χαμηλότερη απόδοση μεν, αυξάνοντας όμως τις πιθανότητες επαλήθευσης δε.

Στοίχημα μπάσκετ live

Η φύση του αθλήματος είναι τέτοια, που υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις, πολλές εναλλαγές στα σκορ, άρα και περισσότερες επιλογές για στοίχημα μπάσκετ λάιβ, οι οποίες πληρώνουν αρκετά καλά. Στο μενού live στοιχήματος στο μπάσκετ μπορείς να βρεις επιλογές του τύπου «πρώτη ομάδα να φτάσει στους Χ πόντους», «νικήτρια ομάδα περιόδου» και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, σε πολύ καλές τιμές. 

Βέβαια, δεν μπορείς να παίξεις στην τύχη. Οταν αποφασίσεις να παίξεις live στοίχημα στο μπάσκετ, όπως και σε κάθε άλλο σπορ, καλό θα είναι να έχεις εικόνα του παιχνιδιού που παίζεις. Εδώ καθοριστικό ρόλο παίζει το live streaming το οποίο στο μπάσκετ δείχνει κσι στοιχημα μπασκετ ευρωλιγκα και γενικά καλύπει πολλές μεγάλες διοργανώσεις. Δημοφιλέστερα πονταρίσματα στο συγκεκριμένο άθλημα παραμένουν σταθερά ο νικητής αγώνα, το under/over στους πόντους και το χάντικαπ υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.

Ειδικά στοιχήματα Μπάσκετ

Το στοίχημα μπάσκετ διαθέτει μια μεγάλη αγορά ειδικών στοιχήματων. Μάλιστα, μερικά ειδικά, όπως το over/under πόντοι παικτών, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια και μαζί τους τα στοίχημα μπάσκετ προγνωστικά. Ουσιαστικά, σε αυτό το στοίχημα μπορείς να ποντάρεις στους πόντους που θα πετύχει ατομικά ένας παίκτης, με τα line να διαμορφώνονται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες. 

Υπάρχουν και άλλα ειδικά στοιχήματα παικτών, όπως το H2H πόντων, στο οποίο βάζεις ουσιαστικά διαλέγεις ανάμεσα σε δύο μπασκετμπολίστες αυτόν που πιστεύεις ότι θα βάλει τους περισσότερους πόντους. Βέβαια, όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ, μεγάλο πλήθος ειδικών στοιχημάτων βρίσκεις μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Μακροπρόθεσμα στοιχήματα

Το πιο απλό ποντάρισμα που μπορεί να γίνει στο μπάσκετ είναι στον Πρωταθλητή ή Κυπελλούχο μιας διοργάνωσης στο φινάλε της σεζόν. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες μακροχρόνιες επιλογές μέσα σε μία σεζόν, όπως ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος σε ασίστ ή ο πρώτος σε ριμπάουντ. Ειδικά στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι η Ευρωλίγκα ή το ΝΒΑ, υπάρχουν στοιχηματικές που προσφέρουν κι άλλα μακροχρόνια στοιχήματα στην έναρξη ή κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως ποιος θα είναι ο MVP, ποιος ο καλύτερος αμυντικός και πολλά ακόμα. Θα τα βρεις στο στοίχημα μπάσκετ κουπόνι των μεγαλύτερων στοιχηματικών που υπάρχουν στη χώρα μας, μέσω του οποίου μπορείς να τσεκάρεις και τους αγώνες μπάσκετ σήμερα

Δημοφιλέστερες διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο

Σε συλλογικό επίπεδο την παράσταση κάθε σεζόν κλέβει η Ευρωλίγκα, όπου συγκεντρώνει και τους περισσότερους τζίρους με αποκορύφωμα το φάιναλ φορ, που κρίνει και το ποια ομάδα θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Από κει και πέρα πολλές προτιμήσεις συγκεντρώνουν και τα πρωταθλήματα Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας που βρίσκονται και στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα παιχνίδια από τα περισσότερα πρωταθλήματα μέσω της υπηρεσίας Live Streaming, που προσφέρουν οι περισσότερες στοιχηματικές. Εννοείται πως ειδική κατηγορία αποτελεί το ΝΒΑ, το οποίο επιλέγεται κατά κόρων από τους ξενύχτηδες και τους λάτρεις του μαγικού κόσμου του θεάματος. Αντίστοιχα, υπάρχει και το γυναικείο μπάσκετ ΝΒΑ (WNBA).

Δημοφιλέστερες διοργανώσεις σε Εθνικό επίπεδο

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων καθηλώνουν το Μουντομπάσκετ ή αλλιώς Παγκόσμιο Κύπελλο (το οποίο θα διεξαχθεί φέτος τον Σεπτέμβρη στην Κίνα με τη συμμετοχής και της Εθνικής Ελλάδας) και φυσικά το Ευρωμπάσκετ. Εννοείται πως εκτός από αυτές τις δύο σπουδαίες διοργανώσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάθε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου όλες οι σπουδαιότερες Εθνικές ομάδες συμμετέχουν με στόχο το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο. Εκτός όλων αυτών υπάρχουν και διοργανώσεις για στοίχημα μπάσκετ γυναικών.