Το draw no bet (DNB) σε απλή μετάφραση σημαίνει «ισοπαλία όχι στοίχημα» και είναι ακριβώς αυτό. Δηλαδή, παίζοντας ένα σημείο άσο ή διπλό στο DNB ουσιαστικά αγοράζουμε τη νίκη μιας ομάδας σε χαμηλότερη απόδοση από την αρχική, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας μάς επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον παίκτη που βλέπει μεν μία νίκη, αλλά φοβάται εξίσου πολύ την περίπτωση της ισοπαλίας και θέλει να έχει το κεφάλι του όσο πιο ήσυχο γίνεται. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη επιλογή είναι ίδια με το ασιατικό χάντικαπ 0. Δηλαδή το ποντάρισμα αποκλειστικά και μόνο σε έναν νικητή χωρίς να προσφέρεται καθόλου η ισοπαλία. Με λίγα λόγια αυξάνει τις πιθανότητες νίκης από το 33% στο 50%.

Πότε είναι κερδισμένο ένα στοίχημα στο Draw No Bet

Αν κάποιος ποντάρει στο DNB μιας αναμέτρησης κερδίζει μόνο στην περίπτωση που η ομάδα που επέλεξε επικρατήσει. Σε περίπτωση ισοπαλίας παίρνει τα χρήματά του πίσω, ενώ σε περίπτωση ήττας χάνει αυτομάτως το στοίχημα. Για παράδειγμα αν κάποιος ποντάρει στον άσο DNB της αναμέτρησης Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κερδίσει η Λίβερπουλ, το στοίχημα διευθετείται ως κερδισμένο. Σε περίπτωση που το ματς λήξη ισόπαλο παίρνει πίσω το ποντάρισμα που έκανε, ενώ αν κερδίσει η Γιουνάιτεντ χάνει το στοίχημά του.

Πότε πρέπει να το επιλέγει ο παίκτης

Ιδανική λύση κρίνεται το DNB όταν κάποιος βλέπει μια ομάδα να κερδίζει μεν, αλλά παράλληλα δίνει και αρκετές πιθανότητες το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο. Ετσι είναι ξεκάθαρη η λύση του συγκεκριμένου πονταρίσματος ώστε ναι μεν να πληρωθεί μια μικρότερη απόδοση (προφανώς αν επιλέξει κάποιος ένα σημείο στο DNB θα αγοράσει πολύ μικρότερη απόδοση σχετικά με το «ξερό» σημείο), αλλά συνάμα να είναι και πιο σίγουρος ότι δεν θα χάσει σε περίπτωση που το ματς… στραβώσει στην ισοπαλία. Ουσιαστικά είναι ένα ποντάρισμα για τους πιο επιφυλακτικούς.

Οι παράμετροι της επιλογής του Draw No Bet

Για να επιλέξει κάποιος το DNB επιβάλλεται να κοιτάξει κάποιες σημαντικές παραμέτρους σχετικά με την ομάδα που θέλει να στηρίξει στοιχηματικά. Επιβάλλεται να δει τη φόρμα της, τις απουσίες, την προϊστορία του ζευγαριού, αλλά κυρίως τα στατιστικά της ομάδας και την αγωνιστική της συμπεριφορά. Δηλαδή αν αυτή φέρνει πολλές ισοπαλίες, πώς προσεγγίζει τα παιχνίδια της και στην περίπτωση του live αν κάνει ανατροπές.

Ο ανασταλτικός παράγοντας

Σε γενικές γραμμές το DNB είναι άκρως ευνοϊκό για τον παίκτη, αλλά υπάρχει και ένας παράγοντας που λειτουργεί ανασταλτικά. Αυτό είναι το Cash Out. Σε περίπτωση που κάποιος το επιλέξει χάνει αυτομάτως στις περισσότερες εταιρίες την επιλογή του κλεισίματος του δελτίου του νωρίτερα. Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες δεν δίνουν το δικαίωμα στον παίκτη που θα παίξει έναν νικητή στο DNB να κλείσει το στοίχημά του νωρίτερα. Με λίγα λόγια αν κάποιος το επιλέξει θα πρέπει να γνωρίζει πως η διευθέτηση θα γίνει αποκλειστικά με την ολοκλήρωση της εκάστοτε αναμέτρησης.