Το Cash Out έχει μπει για τα καλά στη στοιχηματική ζωή μας και είναι ένας τρόπος που αναμφίβολα δίνει το δικαίωμα στον παίκτη να διαχειριστεί όπως αυτός θέλει ένα ποντάρισμα που έχει κάνει.

Πως λειτουργεί το Cash Out

Ουσιαστικά το Cash Out είναι μια επιπρόσθετη λειτουργία ή αλλιώς το δικαίωμα που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες στον παίκτη να κλείσει το στοίχημά του σε οποιαδήποτε στιγμή αυτός το θελήσει. Ο τρόπος είναι απλός. Εφόσον παιχτεί ένα στοίχημα, ανάλογα με την εξέλιξή του η εκάστοτε εταιρία, αλλά και το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, προσφέρει στον παίκτη ένα ποσό για να κλείσει το στοίχημά του πρόωρα και πριν αυτό ολοκληρωθεί και διευθετηθεί.

Παράγοντες που επηρεάζουν το Cash Out

Δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το ποσό του Cash Out. Ο πρώτος είναι η χρονική εξέλιξη ενός αγώνα, δηλαδή σε ποιο χρονικό σημείο βρίσκεται το ματς. Ο δεύτερος το πώς εξελίσσεται το σκορ σε απόλυτη συνάρτηση με το σημείο που έχει επιλέξει ο παίκτης. Για παράδειγμα εφόσον έχουμε παίξει έναν άσο και η ομάδα που ποντάραμε προηγείται στο σκορ, όσο περνάει ο χρόνος τόσο η απόδοση του κλεισίματος ανεβαίνει. Αντιστοίχως όσο η αναμέτρηση δεν είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα η απόδοση υποχωρεί.

Φυσικά αυτός ο τρόπος δίνει το δικαίωμα στον παίκτη αφενός να κλείσει ένα στοίχημα πριν τη λήξη ώστε να μην έχει το άγχος του φινάλε (δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στραβώσει ένα σημείο στο τέλος) και αφετέρου αν το στοίχημα δεν πηγαίνει καλά να το κλείσει σώζοντας ουσιαστικά ένα μικρότερο ποσό.

Τα υπέρ και τα κατά του Cash Out

Υπάρχουν πολλοί φανατικοί υποστηρικτές του cash out, αλλά και αρκετοί που δεν το προτιμούν. Αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη στοιχηματική λογική κάθε παίκτη. Αυτοί που παίζουν πιο συντηρητικά παραδοσιακά τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να κλείσουν ένα στοίχημα και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Στην αντίθετη περίπτωση, αυτοί που θέλουν να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο και θέλουν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους το ποντάρισμα που έκαναν, δεν ασχολούνται καν με το cash out και αφήνουν το στοίχημα να φτάσει μέχρι την τελική του διευθέτηση. Πάντως η αλήθεια είναι πως το Cash Out ως λειτουργία είναι υπέρ της εκάστοτε εταιρίας, αφού οι τιμές κλεισίματος ενός στοιχήματος λειτουργούν πάντα υπέρ της εκάστοτε εταιρίας και δεν είναι value για τον παίκτη. Πάντα η τιμή κλεισίματος είναι προς τα κάτω από την αντικειμενική της αξία σύμφωνα με την εξέλιξη ενός αγώνα.

Πού και πότε προσφέρεται

Το Cash Out ολοένα και εντάσσεται σε περισσότερα αθλήματα, αλλά όχι σε όλα. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και το βόλεϊ είναι τα βασικά αθλήματα που προσφέρεται η συγκεκριμένη υπηρεσία. Αρκετές εταιρίες έχουν εντάξει και άλλα αθλήματα, ενώ άλλες το έχουν ανοιχτό μόνο στην περίπτωση που η αγορά της επιλογής ενός παίκτη είναι ανοιχτή κατά την εξέλιξη ενός αγώνα. Με λίγα λόγια αν κάποιος έχει παίξει στο βόλεϊ συνολικούς πόντους αγώνα over 185,5, το cash out θα προσφέρεται μόνο σε περίπτωση που η συγκεκριμένη αγορά είναι ανοιχτή την ώρα που διεξάγεται ο αγώνας.

Αν το line βρίσκεται σε διαφορετική τιμή, τότε δεν δίνεται το δικαίωμα στο παίκτη να κλείσει το στοίχημά του. Μερικές από τις παραδοσιακές αγορές που προσφέρεται σχεδόν πάντα είναι στο σημείο.