Σίγουρα ο βασιλιάς των σπορ είναι αναμφίβολα το ποδόσφαιρο, αλλά αν αναρωτιέστε πιο άθλημα έρχεται δεύτερο στις καρδιές των παικτών του στοιχήματος σας έχουμε την απάντηση. Το τένις. Ενα άθλημα που κάνει τεράστιους τζίρους κάθε σεζόν και καθηλώνει. Μάλιστα στα τέσσερα Γκραν Σλαμ που διεξάγονται κάθε χρόνο σε Αγγλία, Γαλλία, Αυστραλία και ΗΠΑ ξεπερνάει σε τζίρο ακόμα και τις σπουδαιότερες διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Στοίχημα και τρόποι προσέγγισης του αγώνα

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που κάποιος μπορεί να επιλέξει στο συγκεκριμένο άθλημα. Τόσο πριν από την έναρξή με δημοφιλέστερα τον «Νικητή Αγώνα» και το «Σύνολο των Games», όσο και κατά τη διάρκεια, με το χάντικαπ να επιλέγεται πολύ και να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του εκάστοτε παίκτη. Οι αγορές εναλλάσσονται και υπάρχουν αυξομειώσεις σε επιλογές και αποδόσεις κρατώντας σε πολύ υψηλά επίπεδα την αγωνία και το ενδιαφέρον.

Φυσικά για να ποντάρει κάποιος σε έναν αγώνα τένις θα πρέπει να είναι γνώστης του αθλήματος, αλλά και να έχει μελετήσει κάποια στοιχεία που μπορούν να τον οδηγήσουν σε ξεκάθαρα συμπεράσματα. Επειδή το άθλημα είναι ατομικό, σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ενός τενίστα η φόρμα του, η επιφάνεια του γηπέδου, αν είναι υγιής, αλλά και η κρισιμότητα ενός τουρνουά.

Για παράδειγμα, πολλοί μεγάλοι τενίστες δεν πιέζουν τους εαυτούς του σε κάποια μικρά τουρνουά πριν τα Γκραν Σλαμ και αντιμετωπίζουν τους αγώνες περισσότερο ως προπόνηση. Παράλληλα πολλοί μικρότερης δυναμικότητας αθλητές ρίχνουν μεγαλύτερος βάρος σε κάποια εναλλακτικά τουρνουά με αποκλειστικό στόχο να ανέβουν στο ranking της Παγκόσμιας κατάταξης.

Οι σπουδαιότερες διοργανώσεις

Τα μεγαλύτερα τουρνουά του τένις τόσο στους Ανδρες όσο και στις Γυναίκες είναι τα τέσσερα Grand Slam. Το Αυστραλιανό Οπεν και το US Oπεν διεξάγονται σε πλαστική επιφάνεια, το Ρολάν Γκαρός σε χωμάτινη και το ιστορικότερο Γουίμπλεντον, το οποίο από αρχαιοτάτων χρόνων λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, σε επιφάνεια χόρτου.

Κορυφαίο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι διοργανώσεις σε Εθνικό επίπεδο, όπου τενίστες ενώνονται σε ομάδες και εκπροσωπούν την πατρίδα τους. Αυτές οι διοργανώσεις είναι το Davis Cup που έχει να κάνει μόνο με άνδρες, το Federation Cup, που ουσιαστικά είναι το αντίστοιχο των γυναικών, ενώ κάθε τέσσερα χρόνια έχουμε και τον υπέρτατο όλων με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επειδή το άθλημα είναι κυρίως ατομικό για να αυξήσει κάποιος παίκτης του στοιχήματος τις πιθανότητες νίκης θα πρέπει να έχει μια πιο στενή επαφή παρακολουθώντας το μομέντουμ που βρίσκεται ο εκάστοτε τενίστας. Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι αθλητές κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ατομικά, αλλά βγάζουν μάτια στα διπλά ή στα Γκραν Σλαμ ρίχνουν όλο το βάρος στον ατομικό τους αγώνα και δεν ασχολούνται με το διπλό, που μόνο κόπωση μπορεί να τους αποφέρει.

Εξειδικευμένες επιλογές στο live

Πέραν των κλασικών στοιχημάτων που προαναφέραμε, μερικές από τις πιο εξειδικευμένες επιλογές σε έναν αγώνα τένις είναι αν θα υπάρξει τάι μπρέικ στην αναμέτρηση, ποια θα είναι η εξέλιξη κάθε γκέιμ και που θα καταλήξει κάθε πόντος. Επίσης υπάρχουν και τα ακριβή σκορ κάθε σετ, πόσα γκέιμς θα κατακτήσει ο κάθε τενίστας σε μια αναμέτρηση, αλλά και το ακόμα πιο ειδικό αν θα φτάσει κάποιο γκέιμ στην ισοπαλία ή πόσες ώρες θα έχει διάρκεια ένας αγώνας. Ολες τους επιλογές στο live που μπορούν να καθηλώσουν.

Κάτι που βοηθάει σίγουρα τον παίκτη στο live betting είναι το live streaming που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες, σχεδόν σε όλες τις μικρές και μεγάλες διοργανώσεις.