Το ασιατικό χάντικαπ προσεγγίζει όλο και περισσότερους παίκτες, αφού είναι ξεκάθαρα ένας τρόπος εναλλακτικού πονταρίσματος που μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες επαλήθευσης ενός στοιχήματος. Υπάρχουν πολλά ασιατικά χάντικαπ που χρησιμεύουν απόλυτα τόσο στους παίκτες που είναι επιφυλακτικοί όσο και σε αυτούς που θέλουν να ρισκάρουν πολύ περισσότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα ανεβάζοντας την απόδοση. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πιο διαδεδομένα.

Τι σημαίνει το χάντικαπ 0

Το συγκεκριμένο χάντικαπ είναι ουσιαστικά το Draw No Bet. Δηλαδή η επιλογή μιας ομάδας με την ισοπαλία να μην παίζει. Σε περίπτωση νίκης πληρώνει το ποντάρισμα, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφονται τα χρήματα πίσω.

Τα χάντικαπ +0,5 και -0,5

Με το +0,5 κερδίζει το στοίχημα σε περίπτωση νίκης της ομάδας που έχει επιλέξει ο παίκτης ή ισοπαλίας. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη αγορά αντικαθιστά τη διπλή ευκαιρία. Αντιστοίχως με το -0,5 θα πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει η ομάδα που έχει επιλεγεί για να επιβεβαιωθεί το ποντάρισμα. Σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος το στοίχημα είναι χαμένο. Σε αυτή την κατηγορία καλό θα ήταν ο παίκτης να παρατηρεί την απόδοση και να την συγκρίνει με αυτή της νίκης της ομάδας που θέλει να επιλέξει γιατί σε αρκετές εταιρίες υπάρχουν διαφορετικές αποδόσεις παρότι έχουμε να κάνουμε με ακριβώς το ίδιο στοίχημα.

Τα χάντικαπ +0,75 και -0,75

Το +0,75 λύνει τα χέρια σε αρκετούς παίκτες που παίζουν «μπόμπες» και έχουν στο αίμα τους το ρίσκο. Κερδισμένο είναι ένα δελτίο στην περίπτωση που επικρατήσει η επιλεγμένη ομάδα ή έρθει ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ επιστρέφεται το μισό ποντάρισμα, ενώ σε περίπτωση ήττας με δύο γκολ και άνω χάνει.

Στην περίπτωση του -0.75 το δελτίο είναι κερδισμένο σε περίπτωση νίκης της επιλεγμένης ομάδας με δύο γκολ και άνω. Αν αυτή επικρατήσει με ένα τέρμα διαφορά, ουσιαστικά η απόδοση που έχει παιχτεί κόβεται στη μέση και πολλαπλασιάζεται με το ποσό που παίχτηκε. Φυσικά σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας χάνει το στοίχημα.

Τα χάντικαπ +1 και -1

Με το +1 ουσιαστικά μιλάμε για τη διπλή ευκαιρία. Δηλαδή επιλέγοντας το συγκεκριμένο ασιατικό χάντικαπ κερδίζουμε σε περίπτωση νίκης της ομάδας που επιλέξαμε ή ισοπαλίας. Επίσης σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ ακριβώς επιστρέφεται το ποντάρισμα, ενώ στην ήττα με δύο γκολ διαφορά ή περισσότερα το δελτίο είναι χαμένο.

Η περίπτωση του -1 είναι ουσιαστικά το αντίθετο. Δηλαδή ψάχνουμε νίκη της ομάδας που θέλουμε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Αν αυτή κερδίσει με ένα, τότε το στοίχημα είναι άκυρο, ενώ αν έρθει ισοπαλία ή χάσει τότε αυτομάτως χάνεται και το ποντάρισμα.

Τα χάντικαπ +1,5 και -1,5

Κουκιά μετρημένα το συγκεκριμένο ασιατικό χάντικαπ και από τα ευρέως γνωστά. Στην περίπτωση του +1,5 ψάχνουμε νίκη της ομάδας που θέλουμε, ισοπαλία ή ακόμα και ήττας της με ένα γκολ διαφορά. Στην περίπτωση του -1,5 θέλουμε μόνο νίκη της ομάδας που ποντάραμε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Σε περίπτωση ήττας, ισοπαλίας ή νίκης με ένα γκολ διαφορά το στοίχημα βγαίνει χαμένο.

Σε όλα τα υπόλοιπα χάντικαπ η ανάγνωση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με μπούσουλα τα παραπάνω. Για παράδειγμα στο +2,5 ψάχνουμε νίκη της ομάδας που ποντάραμε, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα μέχρι και δύο γκολ διαφορά. Αντιστοίχως στο +3,5 ισχύει το ίδιο απλά μας παίρνει να ηττηθεί ακόμα και με τρία γκολ κ.ο.κ.

Στην αντίθετη περίπτωση του -2,5 ψάχνουμε αποκλειστικά νίκη της ομάδας που επιλέξαμε με τρία γκολ και πάνω διαφορά, στο -3,5 με τέσσερα γκολ και άνω κ.ο.κ.