«Πράσινο φως» στις άδειες διαδικτυακού στοιχήματος έναντι 3 έως 4 εκατ. Ευρώ, 7ετούς διαρκείας, θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης, ο οποίος θα προωθηθεί εντός των ημερών στο ελληνικό κοινοβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα επιτρέπει την διενέργεια τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο που βασίζονται σε γεννήτριες τυχερών αριθμών δηλαδή τα γνωστά σε όλους VLTs (“φρουτάκια»).

Να τονίσουμε πως άδειες 7ετούς διαρκείας θα κοστίζουν 3 εκατ. Ευρώ για το δικαίωμα παροχής διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος και θα επαυξάνονται κατά 1 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα παροχής τυχερών παιγνίων, δηλαδή παίγνια καζίνο καθώς και τα VLTs («φρουτάκια») που αναφέραμε προηγουμένως.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας με μια σειρά αποφάσεων έκρινε αντισυνταγματικές τις υφιστάμενες ρυθμιστικές προβλέψεις, έτσι η κυβέρνηση πιέστηκε να ρυθμίσει το υπάρχων πλαίσιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να χάσει το δικαίωμα αθλητικού στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου. Μάλιστα την ίδια κατάληξη θα είχαν σύντομα και οι ανταγωνιστές του.

Πηγή: Capital, Kαθημερινή