Οι Βουλευτικές εκλογές 2019 έγιναν τον περασμένο Ιούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί αντί του Σύριζα και να παίρνει τελικά στα... χέρια της τη διακυβέρνηση της χώρας. Το ποσοστό της ΝΔ (39,7%) της χάρισε αυτοδυναμία δεν , παρά το γεγονός ότι το ποσοστό Σύριζα ήταν επίσης υψηλό (31,5%). 

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, η φημολογία πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, είναι έντονη. Αφορμή φυσικά στάθηκε η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια κρίση σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο και στην Ελλάδα, αν και ακόμα είναι νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το πόσο πολύ θα επηρεαστεί η οικονομία της χώρας. 

Πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές;

Όπως και το καλοκαίρι του 2019, έτσι και τώρα, έχουμε και εκλογές αποδόσεις. Οι στοιχηματικές μπαίνουν στο παιχνίδι ακολουθώντας την επικαιρότητα και κάνουν ουσιαστικά τις δικές τους προβλέψεις αναφορικά με το πότε θα γίνουν εκλογές και αν θα έχουμε βουλευτικές εκλογές το 2020. Δες εδώ περισσότερα.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, το επικρατέστερο σενάριο, αυτή τη στιγμή, είναι να ΜΗΝ γίνουν εκλογές μέσα στο 2020. Πιο αναλυτικά, αυτό το στοίχημα για εκλογές δίνεται σε απόδοση 1.65. Από ‘κει και πέρα, σε απόδοση 2.75 υπάρχει το στοίχημα να γίνουν εκλογές μέχρι τον Οκτώβρη του 2020. Σε πολύ μεγαλύτερη απόδοση κυκλοφορεί το σενάριο να έχουμε εκλογές 2020 τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη.

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές αγορές διαθέσιμες στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως στοιχηματικές αποδόσεις για εκλογές 2020, ποιό κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, αποδόσεις για το κάθε κόμμα, ή ποιες είναι οι αποδόσεις στα ποσοστά των κομμάτων. Ωστόσο, αν η φημολογία για εκλογές συνεχιστεί, δεν αποκλείεται σύντομα η αγορά να εμπλουτιστεί με περισσότερες αποδόσεις.

Εκλογές 2020 δημοσκόπηση

Στα τέλη Απριλίου, το Forum της Metron Analysis έκανε γνωστά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε, σχετικά με τη δυναμική που έχουν αυτή τη στιγμή τα κόμματα στην Ελλάδα. Τι, δηλαδή, θα βλέπαμε (πάνω-κάτω) στην περίπτωση που είχαμε κυβερνητικές εκλογές άμεσα.

Στην έρευνα της εταιρίας, λοιπόν, η διαφορά στα ποσοστά ΝΔ-Σύριζα, δείχνει να είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του 2019. Συγκεκριμένα, το ΝΔ ποσοστό φτάνει στο 42,5% έναντι του 21,4% που είναι το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει ο Σύριζα. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5% και εν συνεχεία το ΚΚΕ με 4,7% και το Μέρα 25 με 3,2%. Χαμηλότερα από το 3% η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό κοντά στο 1,5%.