Πέντε μήνες έμειναν κλειστά τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη μισή Ελλάδα. Βέβαια, ακόμα και στις περιοχές που επιτράπηκε να ανοίξουν τον Φεβρουάριο, αυτό δεν ήταν παρά μία μικρή ανάσα ενός μήνα, πριν ξαναμπεί το λουκέτο. Πλέον τα καταστήματα του ΟΠΑΠ λειτουργούν και πάλι (σε όλη την Ελλάδα πλην της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, που πλήττεται ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό) και οι πράκτορες ελπίζουν να μην υπάρχει κάποιο νέο κλείσιμο, το οποίο, όπως αναφέρουν, μπορεί να τους καταστρέψει. Αλλωστε έχουν περάσει εννέα από τους δώδεκα τελευταίους μήνες με κλειστά τα μαγαζιά τους.

Μιλήσαμε με υπαλλήλους και ιδιοκτήτες πρακτορείων στην Αθήνα, κάποιους από τους 30.000 επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα αυτό το διάστημα, θέλοντας να μάθουμε πώς εξελίχθηκε η πρώτη μέρα στη δουλειά και ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, έπειτα από 156 μέρες με κλειστά πρακτορεία.

Το παιχνίδι ξαναρχίζει! |21+
Cash out Euro
Horse Race
Live Streaming
Mobile Support
5/5
01234
Ψήφοι
(10)

Πώς ήταν η κίνηση του κόσμου τη Δευτέρα;

  • Είναι εμφανώς πεσμένη. Μπορεί ο κόσμος να μην έχει μάθει ότι ανοίξαμε. Ισως βέβαια να είναι και οικονομικοί οι λόγοι. Γιατί και εμείς περάσαμε δύσκολα οικονομικά αυτό το διάστημα.

Ποιοι ήταν οι πελάτες που ήρθαν την πρώτη μέρα; Τι ηλικιακές κατηγορίες;

  • Είδαμε πολλούς συνταξιούχους. Αυτοί είναι και οι παραδοσιακοί μας θαμώνες. Το Πρακτορείο είναι αντίστοιχο του καφενείου. Ερχονται, λένε τα νέα τους και παίζουν ένα παιχνίδι. Ομως τώρα, με την απαγόρευση παραμονής στους κλειστούς χώρους του καταστήματος, αυτό χάνεται. Περιμένουν έξω και σίγουρα δεν αφιερώνουν το χρόνο που αφιέρωναν.

Εχει αυτό αντίκτυπο στον δικό σας τζίρο;

  • Σίγουρα, αφού κάθονται για πολύ λιγότερο διάστημα. Αλλά επίσης δεν δίνεται διέξοδος σε αυτούς τους ανθρώπους να βρεθουν κάπου με τους φίλους τους.

Τι παιχνίδια παίζει ο κόσμος;

  • Τη Δευτέρα έπαιζαν κυρίως ΚΙΝΟ, αλλά την Τρίτη, μέρα κλήρωσης, αυξήθηκαν τα δελτία του Τζόκερ. 

Πώς αντιμετωπίσατε οικονομικά τη δύσκολη περίοδο που έμεινε κλειστό το λιανεμπόριο και τα Πρακτορεία;

  • Δεν ήταν εύκολο. Παίρναμε ένα επίδομα και μπήκαμε στην επιστρεπτέα προκαταβολή, όμως κάθε μήνα μπαίναμε μέσα. Και μιλάμε για τετραψήφια νούμερα. Ημασταν στο όριο. Λίγο ακόμα αν μέναμε κλειστοί, θα αντιμετωπίζαμε όλοι βιοποριστικό πρόβλημα.