Μια σημαντική απόφαση πήρε η ολομέλεια της Βουλής στην Ισπανία, η οποία έβαλε τέλος στις διαφημίσεις των bookmakers στα κανάλια της Μαδρίτης! Το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο ψήφισε υπέρ στο να σταματήσουν τα σχετικά spots και αυτό πλέον είναι θέμα χρόνου μέχρι να εφαρμοστεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπεύθυνοι δεν έκαναν διακρίσεις όσον αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα και ήταν κάθετοι για την απαγόρευση των διαφημίσεων των bookmakers στα κανάλια της Μαδρίτης. Αξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο περιορισμός αφορά και τις διαφημίσεις που έχουν να κάνουν με το στοίχημα και με το καζίνο και όχι μόνο τις online στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Ετσι, η Δημόσια τηλεόραση της Μαδρίτης είναι έτοιμη να καταργήσει  κάθε διαφήμιση γύρω από το στοίχημα και σύντομα τα ιδιωτικά κανάλια είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν και αυτά.

Ο λόγος που απαγορεύονται οι διαφημίσεις των bookmakers στα κανάλια της Μαδρίτης

Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια που έχει αρχίσει για να καταπολεμηθεί το ζήτημα του εθισμού από τον τζόγο και να προστατευτούν τα παιδιά από τέτοιου είδους περιεχόμενο.

Ετσι, γίνεται αντιληπτό ότι η απαγόρευση είναι ρητή και σημαίνει το τέλος της προβολής των παροχών στην τηλεόραση της Μαδρίτης για αρχή και στη συνέχεια υπάρχουν σχέδια για απαγόρευση σε όλη την Ισπανία.

Bookmakers

Τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης

Η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία υπάρχουν αλλαγές στις διαφημίσεις των Bookmakers. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα ψηφίστηκε αντίστοιχος νόμος και στην Αγγλία, ο οποίος όμως αφορά όλη τη χώρα, αλλά είναι λίγο διαφορετικός.

Συγκεκριμένα, οι στοιχηματικές διαφημίσεις απαγορεύτηκαν μόνο πριν ή μετά του αγώνες καθώς και πριν ή μετά τα παιδικά προγράμματα. Επίσης, οι υπεύθυνοι επί του θέματος μελετούν τρόπους για να διακοπούν οι διαφημίσεις των bookmakers και στα video games, καθώς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συγκεντρώνουν παιδικό κοινό.

Αλλη μια χώρα της Ευρώπης που φαίνεται να κινείται προς αυτήν τη γραμμή είναι η Ιταλία, ωστόσο στη χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου το θέμα προς το παρόν έχει «κολλήσει» και οι στοιχηματικές πλατφόρμες διαφημίζονται κανονικά.