Οι διωκτικές Αρχές ποντάρουν στο ενδεχόμενο κάποιος από τους μάρτυρες που θα κληθούν για κατάθεση να αισθάνεται αδικημένος από τη μοιρασιά που έγινε σε στημένα παιχνίδια.

Κατάθεση έδωσαν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Β’ κατηγορίας στην Κύπρο, των οποίων τα ονόματα συμπεριλαμβάνονται στις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ, ως ύποπτα για παράνομο στοίχημα.

O εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μιλώντας στην εκπομπή πρωινή ενημέρωση, ανέφερε ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Έθεσε, ωστόσο, τον προβληματισμό ότι σε παλιότερες παρόμοιες υποθέσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες τρίτων χωρών δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι διωκτικές Αρχές ποντάρουν στο ενδεχόμενο κάποιος από τους μάρτυρες που θα κληθούν για κατάθεση να αισθάνεται αδικημένος από τη μοιρασιά που έγινε σε στημένα, κάτι που θα τον ωθήσει στο να δώσει στοιχεία που θα ξετυλίξουν το κουβάρι .

Η ΚΟΠ είναι έτοιμη να πάρει πολύ αυστηρά μέτρα εναντίον ομάδων που συμμετέχουν στο παράνομο στοίχημα, ιδιαίτερα μετά από τις πιέσεις της ΟΥΕΦΑ. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ είχε συνάντηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η οποία συστάθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τα δεδομένα που επικρατούν σε αγώνες του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και τα οποία οδήγησαν στην  αναστολή του Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα της Β’ Κατηγορίας κινδυνεύει να υποβιβαστεί στο αγροτικό ποδόσφαιρο, καθώς οι περισσότεροι φάκελοι που ήρθαν την φετινή χρονιά είναι για αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Η ΚΟΠ κάνει σοβαρές σκέψεις να διαγράψει την συγκεκριμένη ομάδα της Β’ Κατηγορίας ανεξάρτητα αν στις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ δεν επιρρίπτεται ευθύνη σε αυτήν.

Πηγή: alphanews.live