Η είδηση ότι ο Αντι Μάρεϊ πιθανότατα σταματά το τένις μετά το Αυστραλιανό Open, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εκτός από τον ίδιο. Ο Βρετανός τενίστας έδωσε συνέντευξη τύπου ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν που ξεκινά τη Δευτέρα (14/1/2019), μέσα από την οποία ανέφερε τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, το πόσο αυτά τον έχουν επηρεάσει και ανακοίνωσε το τέλος, το οποίο πιθανόν να γίνει μετά τη Μελβούρνη.

«Το φετινό Αυστραλιανό Όπεν κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο μου. Δεν αισθάνομαι καλά. Παλεύω με τους δαίμονες μου, με τον πόνο, δεν ξέρω αν μπορώ να παίζω με τόσο πόνο για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρεϊ στη συνέντευξη τύπου, εμφανώς συγκινημένος και έκανε όλους εμάς να ανατριχιάσουμε!

Η καριέρα και οι τίτλοι του Αντι Μάρεϊ

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στο 31ο έτος της ηλικίας και να είχε τεράστιο ανταγωνισμό, καθώς έπαιξε στην εποχή των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, ωστόσο η καριέρα και οι τίτλοι του Αντι Μάρεϊ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει κατακτήσει 3 Grand Slams, 2 Ολυμπιακά μετάλλια, έχει βρεθεί σε 8 τελικούς Grand Slam και το 2016 βρέθηκε στην 1η θέση του παγκόσμιου πίνακα, αφήνοντας πίσω του, τους τρεις θρύλους που αναφέραμε παραπάνω!

Θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη στο Αυστραλιανό Οπεν;

Το Αυστραλιανό Οπεν ίσως είναι το τελευταίο του θρύλου που ακούει στο όνομα Αντι Μάρεϊ όπως δήλωσε ο ίδιος, μπορεί να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμού, ωστόσο δεν αναμένεται να «πέσει» εύκολα, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό. Βέβαια, το έργο του είναι αρκετά δύσκολο, κάτι που φανερώνουν και οι αποδόσεις, οι οποίες προσφέρουν τον Βρετανό τενίστα ως έβδομο φαβορί, στην τιμή του 30.00 για την κατάκτηση του τίτλου! Πρώτο φαβορί είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς (2.30), δεύτερο ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ (5.00) και τρίτο ο Ράφα Ναδάλ (9.00).