Η περίφημη «βαλβίδα ασφαλείας», όπως χαρακτηρίστηκε η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊο από την κυβέρνηση, επανέφερε την αισιοδοξία για το άνοιγμα των Πρακτορείων ΟΠΑΠ. Ένας κλάδος που παρέμενε κλειστός από τις 7 Νοεμβρίου στην Αττική, ενώ υπήρχαν κάποια Πρακτορεία που άνοιξαν μόνο για έναν μήνα μέσα σε αυτό το διάστημα. Ο στόχος που είχε τεθεί αρχικά για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, θα μπορούσε να σημάνει και την επαναλειτουργία των Πρακτορείων. Όσο όμως τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η επανέναρξή τους παραμένει «στον πάγο».

Το παιχνίδι ξαναρχίζει! |21+
Cash out Euro
Horse Race
Live Streaming
Mobile Support
5/5
01234
Ψήφοι
(10)

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα Πρακτορεία της Αττικής θα παραμείνουν σίγουρα κλειστά, ενώ είναι αβέβαιο το τι μέλλει γενέσθαι με τα καταστήματα ΟΠΑΠ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι οι συσκέψεις των δύο αρμόδιων επιτροπών το απόγευμα της Παρασκευής θα κρίνουν πολλά.

Τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είχαν ανακοινώσει από κοινού το πλάνο για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα. Με το επιδημιολογικό φορτίο όμως να βρίσκεται στο χειρότερο στάδιό του και το σύστημα Υγείας να δέχεται αφόρητες πιέσεις, δεν είναι ασφαλές να μιλάμε για οποιαδήποτε επανέναρξη πριν τα μέσα Απριλίου ή ακόμα και το Πάσχα.

Από την εφαρμογή του πρώτου λόκνταουν, πριν από ένα χρόνο, το εμπόριο γενικώς, αλλά και ειδικότερα ο κλάδος των πρακτορείων (που απασχολεί 20.000 υπαλλήλους) έχει πληγεί σημαντικά. Είναι περισσότερος ο καιρός που τα καταστήματα έχουν μείνει κλειστά, παρά ανοικτά.

Το παιχνίδι ξαναρχίζει! |21+
Cash out Euro
Horse Race
Live Streaming
Mobile Support
5/5
01234
Ψήφοι
(10)

Όλα τα παραπάνω βέβαια, βασίζονται σε πληροφορίες και υποσχέσεις και έχουμε δει αρκετές ανατροπές δεδομένων έως τώρα. Πολλά θα κριθούν από τις οριστικές αποφάσεις για το λιανεμπόριο, αλλά και από τις διαπραγματεύσεις των ίδιων των πρακτόρων με την Πολιτεία. Άλλωστε, τυπικά τα Πρακτορεία ανήκουν (λόγω τραπεζοκαθισμάτων) στην εστίαση και γίνεται ειδική εξαίρεση προκειμένου να ενταχθούν στα καταστήματα που παίρνουν άδεια να ανοίξουν.