Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο όμιλος Intralot, ο οποίος έκανε γνωστή τη συμφωνία με την Merkur Sportwetten GmbH, θυγατρική του ομίλου Gauselmann, που εδρεύει στη Γερμανία, για την πώληση της πλατφόρμας αθλητικούς στοιχήματος Totolotek.

Οπως σε όλες τις συμφωνίες τέτοιου είδους, η αγορά μετοχών έχει ολοκληρωθεί ήδη, ωστόσο αναμένεται η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες ψάχνουν τα πάντα πριν δώσουν το πράσινο φως. Με αυτή τη συμφωνία, η γερμανική στοιχηματική πλατφόρμα θα εισέλθει στην πολωνική αγορά και θα επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η Totolotek που πουλάει η Intralot

H Totolotek απασχολεί σήμερα 560 υπαλλήλους και έχει εδραιωμένη παρουσία στην πολωνική αγορά αθλητικού στοιχήματος, πάνω από 27 χρόνια και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες στην Πολωνία.

Η Totolotek μέσω ενός δικτύου πωλήσεων με πάνω από 260 σημεία διανομής, παρέχει ένα ευρύ φάσμα αθλητικού στοιχήματος , ενώ και παρέχει και online υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει για τα κινητά.

Oι δηλώσεις των δύο πλευρών

Intralot

«Με την εμπειρία και τη χρηματοοικονομική της δύναμη, καθώς και τα καινοτόμα προϊόντα της στην αγορά του online και των κινητών, αναμένεται να οδηγήσει την Totolotek σε περαιτέρω ανάπτυξη. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αποκτούμε έναν ισχυρό στρατηγικό εταίρο όπως η Merkur Sportwetten και ο Όμιλος Gauselmann», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Adam Lamentowicz, Διευθύνων Σύμβουλος της Totolotek. 

Με τη σειρά του δηλώσεις έκανε και ο CFO του ομίλου Ιntralot , Ανδρέας Χρύσος: «Σύμφωνα με τη στρατηγική της Intralot για από-επένδυση από μη κύριες αγορές και τη στόχευση σε στρατηγικές αγορές του Ομίλου, όπως οι ΗΠΑ, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να διαφυλάξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Totolotek μέσα στον ισχυρό Όμιλο Gauselmann και της θυγατρικής της στην Ευρώπη για αθλητικό στοίχημα Merkur Sportwetten. Προσωπικά πιστεύω ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη - Gauselmann, Totolotek και INTRALOT – ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για την INTRALOT