Σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από τα στοιχεία που έστειλαν οι εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στη διαδικτυακή αγορά της Ελλάδας, στο ΥΠΟΙΚ για το σύνολο του  2018. Σε αυτά φάνηκε άνοδος του μικτού κέρδους των «μεγάλων» της αγοράς στο Online Στοίχημα, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν και αρκετοί μικρότεροι πάροχοι.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων, όπως αναφέρθηκε, οφείλεται κυρίως στη διοργάνωση του Μουντιάλ που «τράβηξε» αρκετούς παίκτες, καθώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή, παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Συνολικά, σε όλες τις εταιρίες, οι Ελληνες πόνταραν αθροιστικά 7 δισ. ευρώ, ποσό που έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 27% σε σχέση με το 2017! Ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων επιδόσεων που καταγράφηκαν στο περσινό 12μηνο, τα έσοδα του κράτους έφτασαν στα 137 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 ήταν στα 99,6 εκατ. ευρώ.

Η στοιχηματική εταιρία με τα περισσότερα κέρδη

Αφού είδαμε το συνολικό ποσό που πονταρίστηκε από τους Ελληνες σε διάφορες εταιρίες, πάμε να δούμε ποιες από αυτές παρουσίασε τα περισσότερα κέρδη. Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι πάνω από το μισό κέρδος που καταγράφτηκε (συγκεκριμένα 55%) το 2018, κατέχουν τρεις εταιρίες. Η Β2Β Gaming Services (Bet365), η Gambling Malta (Stoiximan) και η Sporting Odds (Βwin, Sporting Bet).

Πιο αναλυτικά, η εταιρία που εμφάνισε τα περισσότερα κέρδη για το 12μηνο του 2018 ήταν η Stoiximan, η οποία είχε μικτά κέρδη 161 εκατ. ευρώ, διαχειριζόμενη στοιχηματισμό 2,2 δισ. ευρώ! Ακολουθεί η Bet365 με μικτά κέρδη 137,4 εκτ. ευρώ και οι Sporting Bet, Bwin με μικτά κέρδη 49,2 εκ. ευρώ.

Εκτός των συγκεκριμένων εταιριών, σημαντική άνοδο κερδών σημείωσαν επίσης οι Lucky Stream (Bet365) με 10,9 εκ. ευρώ, Love2Celebrate (NetBet) με κέρδη 5,5 εκ. ευρώ και η Diamond Link Ltd (Pokerstars) με μικτά κέρδη 16,5 εκ. ευρώ.

Τι γίνετε με τις αδειοδοτήσεις για το Online Στοίχημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα ρύθμισης της διαδικτυακής αγοράς διαδικτυακών παιχνιδιών με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Το προωθούμενο πλαίσιο προβλέπει δύο τύπους αδειών 5ετούς διάρκειας. Η πρώτη έχει να κάνει με διεξαγωγή Στοιχήματος, αθλητικών και μη και η άλλη, για τα λοιπά διαδικτυακά παιχνίδια, όπως το καζίνο και το πόκερ.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει μια εταιρία για άδεια διεξαγωγής στοιχηματικών παιγνίων ορίζεται στα 4.000.000 ευρώ και η άδεια διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων σε 1.000.000 ευρώ.  Τα συγκεκριμένα ποσά έφεραν αντιδράσεις από αρκετούς πάροχους, ωστόσο δεν υπάρχει νέα ενημέρωση για το αν αυτά θα αλλάξουν.