ΟΠΑΠ και stoiximan ολοκλήρωσαν τη μεταξύ τους συναλλαγή, που αντιστοιχεί στην εξαγορά του 51% της δεύτερης από την πρώτη, σε μια συμφωνία που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το στοίχημα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η OPAP Investment Ltd ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη GML Interactive Ltd, κατά 100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings Ltd, για την απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Για να γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο deal δαπανήθηκαν 94.86 εκατ. Ευρώ και μάλιστα έγινε και η σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

«Σε συνέχεια της από 24 Σεπτεμβρίου 2018 ανακοίνωσης, η ΟΠΑΠ Α.Ε. («ΟΠΑΠ») ενημερώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, μετά την ολοκλήρωση διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence), συμφώνησε στην απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την GML Interactive LtdGML»), 100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings LtdTCB»), έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. Ευρώ, πλέον των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων κατά την ημέρα κλεισίματος.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού».