Σε έναν κάτοικο Ρόδου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με 3ετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου! Η κατηγορία είχε να κάνει με υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο η ΟΠΑΠ ΑΕ του είχε εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχο.

Το... story ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, μετά από μήνυση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον οποίο ο κατηγορούμενος δεν απέδωσε όπως όφειλε στην εταιρία τα ληφθέντα ποσά των παικτών των τυχερών παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ, ΣΟΥΠΕΡ 2, ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ κ.α, συνολικού ύψους 44.093,75 ευρώ στο χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου 2008 έως και 13 Μαΐου 2010.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΟΠΑΠ ΑΕ να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του πρακτορείου τον Οκτώβριο του 2010, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, του απέστειλε όχληση, καλώντας τον να επιστρέψει τα χρήματα που δεν είχε αποδώσει.

Η απολογία του κατηγορούμενου πράκτορα του ΟΠΑΠ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση ιδιοποίησης των χρημάτων που είχε εισπράξει και ότι ο ίδιος ήταν θύμα των πελατών του, οι οποίοι τον είχαν... φορτώσει με «βερεσέ» στοιχήματα.

Οι πελάτες του δεν του απέδωσαν τα οφειλόμενα με αποτέλεσμα να βρεθεί ο ίδιος εκτεθειμένος και όταν απεδίωξε να πωλήσει το πρακτορείο του σε συγγενικό του πρόσωπο, με σκοπό να αποπληρώσει την οφειλή του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, εκείνη δεν έκανε γνωστό το αίτημά του.

Πλέον ο κατηγορούμενος εργάζεται ως υπάλληλος σε επιχείρηση με μηνιαίες απολαβές ύψους 590 ευρώ και έχει ως συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο κ. Γιάννη Καραμιχάλη και ως συνήγορο πολιτικής αγωγής, τον κ. Κώστα Χαλκιά.