Αρκετά δυσάρεστα έιναι τα νέα που έρχονται από τη γειτονική Αλβανία για το online στοίχημα καθώς και για άλλα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε το νόμο για τη σχετική απαγόρευση!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα του νέου έτους, απαγορεύει κάθε μορφή διαδικτυακού στοιχήματος και γενικά κάθε τυχερού παιχνιδιού. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, καθώς έχει επιπτώσεις και για τα επίγεια καζίνο και πρακτορεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά θα πρέπει να μετακινηθούν εκτός κατοικημένων περιοχών. Για να συμβεί αυτό, τους έχει δοθεί διορία τριών μηνών! Οπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αυτό το γεγονός μόνο εύκολο δεν είναι και έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Ο προθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα είναι αντίθετος με τα τυχερά παιχνίδια και προσπαθεί επανειλημμένα να θέσει διάφορους περιορισμούς στη δραστηριότητα των αρμοδίων φορέων. Με τη στάση του, επιχειρεί να καταπολεμήσει τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και τη διαφθορά στα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων.

Αν αυτό θα είναι ευεργετικό για τη χώρα του, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Πάντως, ο ετήσιος τζίρος από τον τζόγο στην Αλβανία ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας...