Ο Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν τον μικρό τελικό του Final-4 της Euroleague χωρίς καμία αμφιβολία έχει ήδη το μυαλό του στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του σίγουρα έχουν ξεκινήσει έστω και λίγο να συζητούν, για το ποιοι από τους παίκτες της ομάδας που έχουν συμβόλαιο το οποίο εκπνέει θα ανανεώσουν και το αν και πόσο θα πρέπει να ενισχύσουν το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν.
Ο Τσίμα Μονέκε μιλώντας στο «Urbonus» podcast, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε έναν παίκτη που σύμφωνα με τα όσα είπε, τη νέα σεζόν θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» και αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Κίναν Έβανς.
Ο Αμερικανός γκαρντ είχε απασχολήσει έντονα τους Πειραιώτες ενόψει της νέας σεζόν, με αρκετά δημοσιεύματα κατά καιρούς να αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογράψει στο Λιμάνι. Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και ο Μονέκε. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Ο Κίναν Έβανς θα είναι στις All-EuroLeague ομάδες την επόμενη σεζόν γιατί θα είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό θα πω. 100%. Σίγουρα. Είμαι fan πολλών τέτοιων παικτών, αλλά ο Κίναν είναι ξεχωριστός.
Είναι απλά διαφορετικός. Θα λάβει τα εύσημα που αξίζει παίζοντας σε μια ομάδα σαν αυτή. Θα τους ξεκλειδώσει με τον τρόπο που θα έπρεπε να ξεκλειδωθούν φέτος. Είχαν μια εξαιρετική σεζόν φτάνοντας μέχρι το Final Four και πολλοί δεν περίμεναν ότι θα φτάσουν ως εκεί. Αλλά κάτι τους έλειπε και πιστεύω ότι ο Κίναν είναι αυτό που τους λείπει»