11.04.24

Eurovision 2024: «Βλέπει» πεντάδα η Μαρίνα Σάττι

Στοίχημα παντού και πάντα! Με αυτό το ρητό και ανοιχτούς ορίζοντες, μπορούμε να βρούμε ευκαιρίες για ποντάρισμα σε όλες τις διοργανώσεις. Εξάλλου, οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το σπορ, θέλουμε και τις εναλλακτικές επιλογές μας.

Γράφει ο Χρήστος Κουής

Όταν θα καλεί το συντροφικό καθήκον για να γίνουμε και εμείς Euro fans μια φορά τον χρόνο, να έχουμε και κίνητρο. Να νιώσουμε δηλαδή λίγο παραπάνω το νόημα της διοργάνωσης και εμείς δεν είναι κακό. Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν!

Στο Μάλμε της Σουηδίας, θα πραγματοποιηθεί ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μεταξύ 7 και 11 Μαΐου. Η σκανδιναβική χώρα κατέκτησε την πρώτη θέση την προηγούμενη χρονιά με το τραγούδι «Tattoo» της Loreen και θα παρουσιάσει για έβδομη φορά στην ιστορία της τη διοργάνωση. Οι χώρες που συμμετέχουν φέτος είναι 37, με το Λουξεμβούργο να επιστρέφει μετά από 31 χρόνια (τελευταία συμμετοχή το 1996), ενώ η Ρουμανία, επέλεξε να μη συμμετέχει (δεν κατεβάζουν ομάδα φέτος οι Βαλκάνιοι).

 

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι «Zari». Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Δεκεμβρίου 1986 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από Σουδανό πατέρα, τον οποίο έχασε πρόσφατα, και Ελληνίδα μητέρα, έδειξε από νωρίς τις καλλιτεχνικές της προτιμήσεις. Σε ηλικία εφτά ετών, έκανε τα πρώτα της βήματα στο κλασικό πιάνο στο Ωδείο Ηρακλείου «Απόλλων», ενώ στην εφηβεία της ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με την υποκριτική, στη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη».

Όσον αφορά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού, θετικά ήταν τα πρώτα σχόλια που απέσπασε η ελληνική συμμετοχή από τους Ευρωπαίους. Το τραγούδι άρεσε και παίζει αρκετά, τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός.

Οι στοιχηματικές εταιρίες άνοιξαν το «Zari» στην τέταρτη θέση των επικρατέστερων νικητών με απόδοση 12.00 ενώ αυτή τη στιγμή έχει υποχωρήσει στην έκτη με 13.00. Εμείς, θα επιλέξουμε τη Μαρίνα Σάττι να ρίξει μια πολύ καλή…ζαριά και με την εκρηκτική σκηνική παρουσία που διαθέτει και να καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα.