ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ (0-0)Οι τρεις φορές τροπαιούχοι Γερμανοί (1,30) βλέπουν ήδη τον επόμενο αγώνα τους στα προημιτελικά απέναντι στη Γαλλία ή τη Νιγηρία αλλά δεν θα έπρεπε να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους Αλγερία (8,30).


Η Γερμανία (1,30) είναι αναμφίβολα το φαβορί της αναμέτρησης στο Estadio Beira-Rio. Έδειξε τη δύναμή της με ένα 4-0 επί της Πορτογαλίας στο εναρκτήριο παιχνίδι της στη διοργάνωση, αλλά οι Γερμανοί (1,30), που είχαν μια σταθερή αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία στη φάση των ομίλων, δεν τα βρήκαν τόσο εύκολα απέναντι στη Γκάνα και τις ΗΠΑ, παρότι προκρίθηκαν στους δεκαέξι αήττητοι. Ο αρχηγός Philipp Lahm, πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί σε αυτό το Μουντιάλ να φτάσει ψηλότερα από την τρίτη θέση που κατέλαβε στα δυο τελευταία Μουντιάλ, της Νότιας Αφρικής το 2010 και της Γερμανίας το 2006.


Οι τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ξέρουν όμως ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα απέναντι σε μια Αλγερία (8,30) που προσπαθεί πολύ και που επιστρέφει σε ένα στάδιο στο οποίο, με μια νίκη με 4-2 επί της Νότιας Κορέας εξασφάλισε μια ιστορική, για την ομάδα, πρόκριση στους δεκαέξι. Ο κόουτς Vahid Halilhodzic αποκάλυψε ότι η ομάδα του έρχεται στον αγώνα με μεγάλη αυτοπεποίθηση και υψηλό ηθικό και δηλώνει "πιστεύω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα πολύ καλύτερα και γιατί όχι; Ίσως και απέναντι στη Γερμανία". Δεν αναμένονται αλλαγές στην εντεκάδα των Αλγερινών (8,30), με τον αμυντικό Madjid Bougherra να επιστρέφει μετά την απουσία του στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας.


Η Αλγερία (8,30) μπορεί να τα βρει δύσκολα απέναντι στην πίεση που θα της ασκήσουν οι Γερμανοί (1,30), που θέλουν με ηγέτη τον μέχρι στιγμής εξαιρετικό Thomas Müller που έχει ήδη σημειώσει τέσσερα γκολ, να βελτιώσουν τις επιθετικές τους επιδόσεις. Και οι οποίοι Γερμανοί (1,30) με τη σειρά τους θα έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή απέναντι στους Αλγερινούς (8,30) που ευκαιρίας δοθείσης, μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι για τους αντιπάλους τους.